KDOW
Eerste Arnhemse
Accordeon Vereniging

Kunst Door Oefening en Wilskracht
John Holvast werd geboren in 1942 te Groningen, hij begon zijn muziekopleiding aan het toenmalige Muzieklyceum aldaar: piano bij docent Jan Kruit. Vervolgde zijn studie aan het Utrechts Conservatorium waar het inmiddels mogelijk was accordeon te studeren, docent was Frans v. Cappelle, voor piano studeerde John verder bij Herman Uhlhorn.

Later breidde John Holvast  zijn terrein verder uit door aan het Arnhems Conservatorium orkest- en koordirectie te studeren en compositielessen bij Herman Strategier te volgen.
Als uitvoerend musicus is John Holvast actief geweest met het geven van recitals, schoolconcerten en als accordeonsolist bij diverse symfonieorkesten met het concert voor accordeon en symfonieorkest van zijn compositieleraar Herman Strategier.

Als componist is John Holvast in de eerste plaats productief door het componeren (en arrangeren) van muziek voor accordeon en/of accordeonorkest, maar schrijft daarnaast ook kamermuziek voor andere bezettingen, koormuziek en symfonische muziek.
John geeft regelmatig workshops in Rusland voor accordeonisten op terreinen als improvisatie/jazz en interpretatie.
John Holvast is ruim twintig jaar dirigent van KDOW.
Welkom op onze website
John Holvast, onze dirigent