Familiedag  KDOW 13 September 2009.

Eindelijk was het dan weer zo ver: "Onze jaarlijkse familiedag".
Wat zouden we gaan doen? Zullen we weer mooi weer hebben? Wat gaan we eten? Dit zijn enkele vragen die ik me van tevoren stelde. Nu we hadden prachtig weer. Niet te warm en bijna de hele dag geen regen. Alleen na afloop van de puzzeltocht een klein buitje.

Nu heb ik het al verklapt,. We hebben weer een puzzelrit  gemaakt. Alleen begonnen we dit keer heel anders. We moesten allemaal tegelijk vertrekken vanuit het clubgebouw. Wat stond ons te wachten?

Het antwoord was snel gevonden. We reden naar de buffelboerderij van de familie Arns te Zevenaar. Daar aangekomen kregen we koffie, thee  of fris aangeboden. De boerin kwam erbij en gaf ons een verhaal van het ontstaan van deze waterbuffelboerderij. Daarna kregen we een rondleiding door het bedrijf. Wat een imposante verschijning zijn deze waterbuffels. Maar de kalfjes hebben ook iets vertederends. Ze willen heel graag knuffelen. De blouse van Sonja had grote aantrekkingskracht . Een kalf likte aan de blouse. Het was een heel aparte gebeurtenis, deze buffelboerderij.

Maar goed, toen begon het feest pas. De groepen gingen om de beurt op pad met de aanwijzingen van Koen. We reden door een prachtig landschap. Waar zouden we uitkomen? Maar laten we nog eens een paar aanwijzigen bekijken. Hoeveel peppels staan er voor de schuur? De een zei 7 en de ander zei 9. Allebei waren ze goed. Het lag er maar aan hoe je de vraag interpreteerde. Koen had hier natuurlijk op gerekend en zo was er weer de gebruikelijke verwarring. Ook was er verwarring over wat je nu eigenlijk op moest schrijven. Ja, het was weer op zijn Koens. We hebben er echter veel lol mee gehad.

Ons eindpunt was het optrekje van Koen en Anneke in Doetinchem. Daar moesten we onze formulieren inleveren en Koen ging ze beoordelen. Om de tijd de doden tot het eten kwam kregen we nog een individueel kwisje. Nu ja, individueel? We  hebben er een echt groepswerk van gemaakt.

Een greep uit de vragen :
Ander woord voor: oversteek voor pieren---Wormerveer.
Ander woord voor : in het buitenland huwen---Vertrouwen.
Ander woord voor: slimme truc met strijkinstrument---Violist.
Ander woord voor; mannelijke zanger zonder haargroei---Kalebas.
Ander woord voor: vader van een worm---Papier.
We hebben er allemaal hartelijk om gelachen.

Net voor het eten maakte Koen bekend wie dit jaar de titel Mr. en Mrs. KDOW verdiend hebben.
Leo Beumer is Mr. KDOW geworden. Hij is voor de vereniging van onschatbare waarde. Hij verzorgt met zijn vrouw de kantine, repareert van alles en levert ontelbare hand- en spandiensten.
Geerke Visse is de nieuwe Mrs. KDOW. Onze penningmeester sinds jaren en ze is degene die het langste lid is van onze vereniging. Ook regelt ze alles wat betreft concerten .
Daarna had iedereen honger gekregen. De tafel werd gedekt en iedereen kon zich tegoed doen aan het overheerlijke warm en koud buffet.
Een mooie afsluiting van deze dag , waarop we weer met zijn allen veel plezier gehad hebben.KDOW
Eerste Arnhemse
Accordeon Vereniging
Kunst Door Oefening en Wilskracht
Verslag familiedag 2009