KDOW
Eerste Arnhemse
Accordeon Vereniging
Kunst Door Oefening en Wilskracht
Virtuoos is ons clubblad, hierin staan alle verslagen van concerten en de agenda en verder allles wat als kopij binnenkomt.
Op deze pagina zullen wij zo nu en dan gedeeltes uit de virtuoos plaatsen.


Uit de Virtuoos Zomer 2009:

"Kwebbelnoot was in Elst begin mei. Hij was bij het concert van onze zustervereniging AVAZ en zag daar een leuk concert. Vol verrassingen. Lichtbeelden bij de Moldau. Iets in de trant wat KDOW vroeger ook gedaan heeft met American Sons. Het doet het altijd goed. Het blaasduo bij het laatste stuk verraste dirigent John volkomen, maar hij blikte of bloosde niet. Waar hij wel van bloosde was het feit dat na het concert de loco-burgemeester van Elst het podium beklom en namens Hare Majesteit de Koningin John de versierselen opspelde voor het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. Zeer verdiend! Naast Koen is John het tweede KDOW lid die deze eer te beurt is gevallen. KDOW kan trots zijn op zulke leden, want zo snel krijg je tegenwoordig geen lintje. Kwebbelnoot zag ook 3 KDOW leden in het selectieorkest van AVAZ. Hij wist wel dat deze leden mee gegaan waren op de buitenlandse reis een poosje geleden, maar hij wist niet dat ze ook lid waren van AVAZ. Kwebbelnoot hoorde ook dat Pieter van Sietske accordeon gaat spelen. Hij had nooit gespeeld, maar heeft de smaak te pakken. Hopelijk komt hij snel de gelederen van KDOW versterken. Ook Bart van Tamara en ook van Sonja heeft les en vind het geweldig. Hij krijgt les van Lona. Lona is de accordeondocent van KDOW geworden. Het is dat de vingers van kwebbelnoot een beetje stram aan het worden zijn, maar anders ging hij ook les nemen. Misschien dat Kwebbelnietje wel les gaat nemen. En kwebbelnoot gaat het ook aan de Kwebbelkindertjes en Kwebbelkleinkindertjes vragen. Het is natuurlijk ook wel leuk voor de al spelende leden van KDOW orkesten om les te nemen. Een mens is nooit te oud om te leren. Er zijn nu eenmaal een aantal KDOW orkestleden die best wel eens moeite hebben met de muziek. John tracht met engelengeduld ook deze leden alles bij te brengen, maar daar heeft hij uiteraard niet zo veel tijd voor en dan zou een lesprogramma bij Lona heel goed kunnen. "


Zelf een stukje plaatsen in de Virtuoos?? Mail je kopij naar de redactie, of lever het in tijdens de repetitieavonden bij Sonja

Welkom op onze website
Virtuoos ons clubblad